Heb jij recht op toeslagen?

Reminder: geef wijzigingen op tijd door aan de Belastingdienst!

In Nederland hebben we een ruimhartig toeslagensysteem voor mensen of gezinnen die dat nodig hebben. Helaas weten heel veel mensen niet op welke toeslagen ze wel of geen recht hebben. Maar dat kan best meevallen!

Op welke toeslagen heb jij recht?

Ben je op zoek naar toeslagen omdat je het lastig vindt de eindjes aan elkaar te knopen? Of weet je gewoon niet waar je voor in aanmerking komt? In Nederland hebben we zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Het kindgebonden budget is een bijdrage van de overheid voor ouders van kinderen tot 18 jaar. Of en hoeveel kindgebonden budget je krijgt, hangt af van je inkomen. Voor het maximale bedrag aan kindgebonden budget is de inkomensgrens 21.431 euro in 2021 voor alleenstaanden en 38.181 euro voor partners. Ligt je inkomen boven deze inkomensgrens? Dan daalt je kindgebonden budget naarmate je inkomen hoger is. Doe hier een snelle test om te kijken waar jij/jullie recht op hebben.

Geef veranderingen tijdig door

Veranderingen in je leven, zoals een verhuizing (van jou zelf of van één of meer gezinsleden, een nieuwe baan, ander inkomen of veranderde zorg(-verzekering): geef ze binnen vier weken door met je DigiD via Mijn Toeslagen aan de Belastingdienst. Zo loop je geen toeslagen mis en hoef je straks niet terug te betalen.

Financieel fit?

Heb je sowieso vaak het gevoel dat je constant met geld bezig moet zijn en het lastig is om de eindjes aan elkaar te knopen? Zorg dat je inzicht krijgt in hoeveel je nodig hebt om rond te komen. Houd een boekje bij waarin je jouw inkomsten en uitgaven bijhoudt, of gebruik de app van je online bank. Kom je weleens tekort? Doe dan deze snelle test om te kijken van welke hulp je gebruik kan maken. Wil je weten aan welke geldzaken je allemaal moet denken als je kinderen hebt. Check deze tips van Wijzer in Geldzaken.

Heb je behoefte aan een spoedcursus schulden voorkomen? Check onze top 10 tips schulden.

Volgend bericht