Ondersteuning bij ontwikkel- en leerproblemen?

Vaak dichterbij dan je denkt.

Als ouder heb je soms de neiging om alles waar je met je kind tegenaan loopt zelf op te willen lossen. Of je beseft simpelweg niet dat er meer ouders zijn die tegen jouw probleem oplopen. Soms is de ondersteuning bij ontwikkel- en leerproblemen beter georganiseerd dan je denkt en dichterbij verkrijgbaar. Je moet het alleen net weten.

Ondersteuning bij ontwikkel- en leerproblemen

Heb jij soms het gevoel dat het je allemaal boven het hoofd groeit? Blijf niet vechten maar vraag hulp. Het is er! Ook voor jou. Vereniging Balans versterkt de positie van ouders van kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen bij leren en/of gedrag. Dit doet Balans door belangenbehartiging en uitwisseling van kennis en ervaringen tussen ouders, onderwijs, zorg en wetenschap. Op hun website zie je waar je hulp kunt vinden bij jou in de buurt, maar je vindt er ook een kennisbank. Hier vind je getoetste kennis en informatie over ouderschap, opvoeden, onderwijs, zorg , voeding en vrije tijd, en de verschillende ontwikkel- en leerproblemen (ADHD, Autisme, DCD, Dyscalculie, Dyslexie, ODD/CD en NLD, hoogbegaafdheid en (school)trauma). Maar bijvoorbeeld ook informatie over wetgeving in de zorg en het onderwijs en ervaringsverhalen van andere ouders. Je vindt er antwoorden op vragen als: Welke aanpassingen en ondersteuning zijn nodig en mogelijk op school? Wat is een OPP? Wat doet een intern begeleider? Hoe bereid ik een gesprek op school voor? Super praktisch dus.

Onderzoek naar klachtenstelsel door Ministerie Onderwijs

Wil jij meer weten over hoe de veiligheid van kinderen op school wordt gegarandeerd en wat de overheid doet, bijvoorbeeld aan het goed functioneren van een klachtenstelsel? Lees hier het laatste nieuws naar aanleiding van een rapport van Balans en het onderzoek dat Minister Slob gaat laten doen om hierin verbetering te krijgen.

Wil je meteen slimme tips om het gesprek op school aan te gaan, bijvoorbeeld over de juiste ondersteuning bij ontwikkel- en leerproblemen? Check onze top 10 tips Het oudergesprek.

Volgend bericht