Attentie: Tijd voor jezelf!

Ook van levensbelang voor je kind.

Ouderschap zonder stress… het bestaat gewoon niet. Je bent opvoeder, regelaar, kok, interieurverzorger, praatpaal, theezetter en runt ook nog taxibedrijf het Bezige Bijtje. Wordt het je soms te veel? Plan tijd voor jezelf in.

Tijd voor jezelf? In de agenda!

Bedenk dat de perfecte ouder niet bestaat, je kind prima kan helpen met wat klusjes, de was ook wel even kan wachten en je niet elk weekend vol onvergetelijke belevenissen hoeft te proppen. Ontladen én opladen zijn belangrijk. Zeker voor jou als ouder. Dus gooi het schuldgevoel overboord en maak elke dag wat ruimte in je agenda om iets voor jezelf te doen. Of plan tijd voor jezelf om even helemaal niets te doen.

Je kind op nummer 1?

Je zegt of denkt of voelt het snel: mijn kind staat op nummer 1. Maar eigenlijk kan dat niet waar zijn. Denk aan het zuurstofmasker in het vliegtuig: dat zet je eerst bij jezelf op en pas DAN bij je kind. En zo is het ook in het dagelijks leven. Natuurlijk heb je veel over voor je kind, maar als je structureel te weinig tijd hebt voor jezelf, loop je leeg. En daar hebben kinderen uiteraard ook niks aan. Een uitgebluste moeder of vader die nauwelijks lol lijkt te hebben in het leven. Toch sluipt het er snel in, de tijd voor jezelf schrappen. Als je elke dag tijdsdruk ervaart in de combinatie zorg en werk, of mantelzorg en werk of mantelzorg en zorg voor de kinderen, dan is de keuze snel gemaakt. Ik ga volgende week wel….Maar juist in de tropenjaren met (jonge) kinderen en eigenlijk geldt dat altijd, is het belangrijk om voldoende op te laden.

Behoefte aan een stoomcursus werk en zorg combineren? Check onze top 10 tips werk en zorg. Weten of jullie thuis de taken eerlijk verdelen? Check hier je taakverdeling.

Next Post