Lezen met je baby?

Samen lezen: gezellig en leerzaam

Zeg nou zelf, als je denkt aan het moederschap of het vaderschap, zie je jezelf dan niet een boekje lezen met je baby op schoot? Goed nieuws: het is de best besteedde tijd voor de ontwikkeling van je kind.

Neem er de tijd voor

Samen kletsen, verhaaltjes vertellen, naar plaatjes kijken is niet alleen knus en gezellig, kinderen die als baby veel zijn voorgelezen, zijn later ook beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Dat kinderen door voorlezen beter worden in taal, is een geweldig voordeel voor de toekomst. Maar lezen met je baby heeft gelukkig ook nu al voordelen. Het bouwt bijvoorbeeld een rustmoment in of is onderdeel van het bedritueel. Om het lezen ook tot een moment van verbinding te laten zijn, zorg je er bijvoorbeeld tijdens het lezen voor dat je oogcontact kunt maken. En natuurlijk laat je de mooie tekeningen bij het verhaal ook zien; zelfs aan je baby. En tot slot: Jaag het verhaaltje er niet doorheen, maar neem er even lekker de tijd voor.

Lezen met je baby makkelijker maken

Met BoekStart wordt je baby gratis lid van de bibliotheek en je krijgt direct een leuk koffertje met twee leesboekjes cadeau. In de bieb kun je steeds weer nieuwe boeken ontdekken en voor een tijdje mee naar huis nemen. Ook bad- en stoffen boekjes. Die krijg je natuurlijk schoon mee. Service van de bieb! Bovendien wordt er in sommige bibliotheken op bepaalde dagen voorgelezen, bijvoorbeeld door oudere kinderen. Reken maar dat lezen met je baby super gezellig wordt.

Heb je ook een ouder kind? Check dan ook dit artkel.

Next Post