Ben je bang voor een eetstoornis?

Check dit artikel voor info & hup.

Maak jij je zorgen over het eetgedrag van je kind? Misschien denk je zelfs dat je kind een eetstoornis heeft. Kinderen die de eetstoornis Anorexia hebben zijn extreem bang om dikker te worden of aan te komen waardoor ze extreem weinig eten. Extreem afvallen geeft een gevoel van houvast, controle en het gevoel dat je ergens heel goed in bent. Een andere eetstoornis, boulimia, zie je juist dat je kind enorme vreetbuien heeft en niet meer kan stoppen. Omdat ook daar de angst om aan te komen groot is, eindigen deze eetbuien vaak in overgeven. Daarnaast is er de zogenaamde eetbuistoornis waarbij je kind regelmatig enorme eetbuien heeft zonder daarbij te kotsen. In alle gevallen zal je kind proberen de eetstoornis geheim te houden, wat het natuurlijk lastig maakt om je kind te helpen.

Hulp voor ouder en kind bij een eetstoornis

Een eetstoornis is een veel voorkomende psychische ziekte, ook of juist onder jongeren en meer specifiek jonge meiden. Denk jij dat jouw kind hier wellicht last van heeft? Neem dan contact op met MIND. Dat is een fijne organisatie die je op weg kan helpen met tips en advies en waar je indien nodig ook hulp kunt krijgen voor je kind. Je vindt hier ook een gratis informatiebrochure met info en tips voor naasten, zoals ouders, van iemand die kamp met psychische problemen. Naast MIND is er ook het platform Proud2Bme. Daar vind je kind alles over eetstoornissen zoals anorexia, boulimia en eetbuistoornis, omliggende problematiek, mentale gezondheid, een gezond eetpatroon, zelfzorg en vooral over jezelf accepteren zoals je bent. Ook als je op zoek bent naar hulp, kan je hier te weten komen welke hulpinstanties en hulpvormen er in jouw omgeving zijn. Ook zijn er ervaringsverhalen te lezen. En meer concreet is er een een overzicht van vrijgevestigde GGZ-therapeuten gespecialiseerd in eetstoornissen en dietisten gespecialiseerd in eetstoornissen.

Wil je direct meer weten over feiten & fabels rondom eetstoornissen, check dan dit artikel. Heb je het gevoel dat je kind snel hulp nodig heeft? Check dan dit artikel met info waar je terecht kunt.

Next Post