Snel hulp voor je kind?

Er zijn diverse opties.

Heb je het gevoel dat je kind niet lekker in z’n vel zit? Gespannen is, angstig of somber? Maak je kind zich zorgen over school, familie of werk? Is hij of zij eenzaam of verdrietig? Of zit je kind met vragen over zijn liefdesleven of haar relatie? Hoe groot of klein het probleem ook is, waar je kind ook mee zit of als je gewoon je hart wilt luchten, bij Jongeren Hulp Online vind je snel hulp. Het werkt heel slim. Je kind kan precies aangeven hoe oud hij of zij is en op welke manier hij of zij het liefst de hulp wil ontvangen: direct of liever meer indirect.

Hulp voor je kind

Dus app je kind het platform jongerenhulponline even door. Daar staan alle directe hulplijnen met verschillende middelen, face-to-face, telefoon of chat en op leeftijd en probleem gerangschikt. Zo blijkt er eigenlijk altijd directe hulp voor je kind of in ieder geval een luisterend oor beschikbaar te zijn. Natuurlijk wil je het allerliefst dat je kind met zijn of haar probleem bij jou komt. Maar soms lukt dat gewoon niet en hoe fijn is het om te weten dat er professionals voor jouw kind klaar zitten. Je kind hiermee op weg helpen is ook een vorm van ouderliefde! Dus blijf niet met twijfel of een sluimerend schuldgevoel zitten. In meer of mindere mate in psychische nood zitten, hoort er nou eenmaal bij. Zeker in de huidige ingewikkelde tijden na corona en de impact die dat heeft gehad op het mentale welbevinden van jongeren. Kortom: schaam je niet, maar schakel passende hulp in.

Anoniem en gratis

De ondersteuning die dit platform aanbiedt, verschilt. Dat is juist het mooie eraan. Het gaat van praten over je gevoelens met een getrainde vrijwilliger tot het inroepen van een professional in een situatie waarin de nood hoog is. Maar in alle gevallen zijn ze er voor jouw kind. Met een luisterend oor, praktische tips, adviezen en eventueel een doorverwijzing. En, heel fijn, de hulp die Jongeren Hulp Online samenbrengt, is allemaal anoniem en gratis.

Heb je naast hulp voor je kind ook behoefte aan wat snelle hulp voor jezelf? Check onze top 10 tips pubers. Kan je zelf ook wel wat hulp gebruiken? Check dan dit artikel.

Volgend bericht