De verloskundige is er voor jou

Deskundig en betrouwbaar

De verloskundige is misschien echt iets Nederlands. Toch is ’t een hele mooie toevoeging aan alle hulp die er is voor zwangere stellen. Verloskundigen zijn super deskundig en betrouwbaar én heel benaderbaar. Maak er gebruik van. Als je wilt.

Overweeg een verloskundige

Heb je een kinderwens of ben je zwanger? De verloskundige adviseert en ondersteunt je vóór, tijdens en na je zwangerschap. Hij of zij houdt jouw gezondheid en die van de baby goed in de gaten. Maar ook hoe jij (en je partner) je zwangerschap beleeft. Deel je vragen, verwachtingen, wensen en misschien wel angsten dus zeker met je verloskundige.
Op hun website worden ook de meest voorkomende kwaaltjes en ziekten besproken en krijg je tips om ze te voorkomen en helpen genezen.

Diverse vormen: pik eruit wat prettig voelt

Daarnaast hebben ze diverse folders met informatie over uiteenlopende onderwerpen zoals ‘zwanger en vrijen’, ‘risico’s op het werk’ en ‘net bevallen, hoe herstel je de bekkenbodem- en buikspieren.’ Sommige verloskundige praktijken bieden ook ‘centering pregnancy’ (zie onderstaande video) aan. Een ingewikkelde benaming voor een leuk initiatief. Er wordt een hechte groep gevormd die door vaste verloskundigen, lactatiekundigen, doula’s etc. begeleid wordt in uiteenlopende onderwerpen rondom zwanger zijn en moeder worden. Alle controles gebeuren na een individueel intake gesprek ook in de groep. Op deze manier kun je je ervaringen direct delen met andere zwangere vrouwen.

Wil jij nu al meer informatie over gezond zwanger zijn en het belang van de eerste 1000 dagen voor je (ongeboren) baby? Check dit artikel en ontdek hoe jij de basis kunt leggen voor een gezonde ontwikkeling van jouw kind voor de rest van zijn of haar leven.

Volgend bericht