Doe een zwangerschapscursus!

Goed voor lichaam en geest (en gezellig!).

Een zwangerschapscursus, welke jij ook kiest, helpt je door de zwangerschap. Want nee, als je zwanger bent, ben je niet ziek. Maar om nou helemaal te doen of er niets aan de hand is. Je kan best wat steun in alle opzichten gebruiken.

Welke zwangerschapscursus kies jij?

Veel vrouwen die een baby verwachten, volgen tijdens de zwangerschap een cursus om zich voor te bereiden op de bevalling. Zwangerschapscursussen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je zwangerschapsyoga, mensendieck en zwangerschapsgym. Bij die laatste en meest populaire, krijg je praktische oefeningen om te ontspannen en je spieren te helpen versterken die je het meest belast tijdens de bevalling. Ook in de tijd daarna komen deze oefeningen van pas. Als je fysiek en mentaal goed in je vel zit is het makkelijker om de juiste keuzes te maken, te werken aan je persoonlijke ambities én te genieten van je gezin. Daarnaast heb je ook cursussen met het oog op de bevalling. Hypnobirthing is bijvoorbeeld een cursus voor aanstaande ouders om zich samen, gebruikmakend van ontspannings- en zelfhypnose-technieken, voor te bereiden op de aanstaande geboorte. Die cursussen worden ook veel online aangeboden. Google maar eens als dit je wat lijkt.

Gezond én gezellig!

Welke zwangerschapscursus je ook kiest, ze zijn niet alleen goed om je fysiek, mentaal en emotioneel voor te bereiden op wat er allemaal op je af komt, maar vaak ook heel gezellig. Je leert andere aanstaande ouders kennen die met dezelfde vragen zitten en met wie je ervaringen kunt uitwisselen. Ontdek welke cursus bij jou past en kijk meteen even wat je zorgverzekeraar vergoedt. Dat kan een je een hoop geld schelen!

Tijd voor jezelf!

Een zwangerschapscursus is in veel gevallen ook een heerlijk moment voor jezelf (en je eventuele partner)? Heb je soms moeite om tijd voor jezelf te claimen? Check onze top 10 tips tijd voor jezelf.

Next Post