Pensioen checken?

Juist als je een kind krijgt.

Je pensioen checken als je een kind krijgt? Dat is zeker een goed idee. Ouderschap en je pensioen líjken misschien twee totaal verschillende onderwerpen, maar zorgen voor je kind doe je nu én in de toekomst.Bovendien, als je een kind krijgt, verandert er van alles.

Wanneer check je je pensioen?

Een paar belangrijke momenten om je pensioen te checken:
  1. Bij de komst van een kind. Heb je bijvoorbeeld nagedacht over je nabestaande pensioen?
  2. Als je minder gaat werken, heeft dit invloed op je pensioen.
  3. Als je uit elkaar gaat. Daar wil je misschien nu niet over nadenken, maar is wel goed om te doen.
  4. Als je een nieuwe baan krijgt. Heeft jouw nieuwe werkgever een goede regeling?
  5. Misschien wil je wel gewoon extra pensioen opbouwen.
  6. Misschien begin je wel als ZZP-er.

Vrouwen en pensioen checken

We geven hier een paar handige sites die je op weg helpen bij het checken van je pensioen. Het stappenplan van WomenInc kan je bijvoorbeeld doen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vooral veel vrouwen geen idee hebben hoeveel pensioen ze hebben (opgebouwd). Misschien denk je , dat zie ik dan wel, maar stel dat je ooit uit elkaar gaat dan kan dat wel eens het enige zijn dat je te besteden hebt op je oude dag. Niet iets waar je als zwangere of jonge moeder per se aan wilt denken, maar goed: een gewaarschuwd mens telt voor twee. Bovendien, ook als je gewoon bij elkaar blijft, is het fijn om te weten waar je aan toe bent.

Meer weten?

Andere handige sites zijn de site Wijzer in Geldzaken en het Nibud. Daar vind je ook meer informatie over hoeveel geld je eigenlijk nodig hebt als je met pensioen gaat. En doe bijvoorbeeld de pensioenstarter of check het geldplan pensioen. Als je toch bezig bent, check dan ook gelijk onze speciale Checklist Werken en Zorgen.

Next Post