Een sport kiezen?

Doe de sportkeuzetest!

Lekker bewegen: wie regelmatig sport, traint lichaam en geest. Dat geldt zeker voor kinderen. Maar hoe kies je de sport die bij je (kind) past?

Welke sport kies je?

Voetbal of hockey. Soms lijkt het of dat de twee keuzes zijn voor kinderen. Maar er is zoveel meer leuks dan dat. Welke sport je (voor je) kind kiest, hangt allereerst van twee dingen af: waar is je kind goed in en wat vind je kind leuk. Want dan is de kans dat je kind het langer volhoudt een stuk groter. Daar ga je natuurlijk eerst het gesprek over aan met je kind. Daarnaast zijn er nog andere aspecten waar je rekening mee kan houden: waar is het? Ben jij er bekend mee? Wat doen vriendjes en vriendinnetjes? Welk aanbod is er bij jou in de buurt en wat kost dat? Vind je teamsport belangrijk of sport jouw kind liever individueel?

Alles over sport kiezen

In een team individueel, met sport kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Daarom heeft Allesoversport.nl verschillende sportkeuzetests voor je op een rijtje gezet, met ieder een andere invalshoek. Door middel van deze sportkeuzetest komt je kind er in maximaal zes vragen achter welke sport hij of zij leuk vindt. Er staan meer dan 80 sporten in het overzicht. Nadeel is dat je door één antwoord meteen een hele reeks aan sporten uitsluit. Voordeel is dat deze test ook geschikt is voor kinderen met autisme. Tip: doe er een paar en doe ze samen met je kind!

Lichaamsbouw telt ook

Naast leuk en leerzaam is er trouwens ook nog zoiets als lichaamsbouw. Hoe je kind eruit ziet, welke bouw hij of zij heeft kan mede bepalend zijn of je kind een beetje goed kan worden in een sport. Niet dat dat belangrijk is perse, maar het is wel handig om te weten. Dat kan teleurstellingen over die sport, of nog erger, al het sporten voorkomen.

Wil jij meer weten over waarom sporten en bewegen zo goed is voor je kind? Check ’t artikel ‘lekker bewegen‘.

Volgend bericht