Verplichte kost voor jonge ouders!

Doe samen iets leuks.

Wie als jonge ouder ooit een relatiedip beantwoordde met een bezoek aan een relatietherapeut weet dit al. Samen leuke dingen doen, juist als jonge ouders, dus na de komst van de kinderen en zonder de kinderen, is een absolute must om je relatie een beetje leuk te houden. Hoe? Lees verder.

Relatietips voor jonge ouders

Samen leuke dingen doen, is de beste tip die je kunt krijgen. Eigenlijk is het te simpel voor woorden. Maar toch, vrijwel alle jonge ouders schrappen dit snel uit hun agenda. Iets leuk doen MET kinderen is ook samen iets leuks doen, denken ze en je kan je geld maar één keer uitgeven. Maar toch. Maar toch. Dagje sauna, shoppen, museum, uit eten, terrasje doen, naar de film, samen op een tandem fietsen (tip uit de praktijk): als jonge ouder moet je af en toe gewoon even bijtanken. Dus weg met dat schuldgevoel, bel de oppas en plan wat leuks!

Plan een vaste dag met de oppas

Heb je wel zin om samen leuke dingen te doen, maar lukt het je maar niet om het te plannen? Logisch. Tijdens de tropenjaren, zeker met jonge kinderen, is er een teveel aan alles en schiet dit er zomaar bij in. Want niemand gaat dood van avondjes op de bank. Nou ja, je relatie dus, als het echt te erg wordt. Een tip voor jonge ouders om het makkelijker te maken? Maak een vaste afspraak met de oppas, bijvoorbeeld elke maand of om de week op vrijdagavond. Dan weet je dit ver van te voren, je hoeft niet elke keer opnieuw te beginnen met regelen en die afspraak met jezelf en je partner kan er maar vast in staan toch. Geheid dat je gaat en het leuk hebt. 

Behoefte aan een spoedcursus ouderschap zodat je meer tijd over hebt voor elkaar? Check onze top 10 tips ouderschap. Meer tips voor je relatie van een relatietherapeut?

Next Post