Huiselijk geweld?

Twijfel niet meer en schakel hulp in.

Ben jij slachtoffer van huiselijk geweld of vermoed je dat er bij iemand anders sprake van is? Twijfel niet langer en meld je. Je gevoel klopt in dit soort gevallen eigenlijk bijna altijd. En als het jezelf betreft weet je het natuurlijk al veel langer. Wil je huiselijk geweld melden, klik dan hier. Ben je zelf slachtoffer, meld je dan vandaag nog bij Slachtofferhulp.

Deel je zorgen

Veilig Thuis is Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis; ook als professional. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Als je anoniem wilt blijven kan dat ook.

Op basis van jouw verhaal of vermoedens van huiselijk geweld bij iemand anders gaat veilig thuis met je het gesprek aan. Wat kan jij doen? Is er nog verder onderzoek nodig en hoe? Ook krijg je een terugkoppeling van het vervolgtraject dat een melding bij de Raad voor de Kinderbescherming of de politie of hulpverleningsinstantie zijn.

Impact van huiselijk geweld op kinderen

Natuurlijk is het melden van huiselijk geweld niet een makkelijke opgave. Moet je je er wel mee bemoeien? Wat gebeurt er nadat jij de melding hebt gedaan? Toch is het belangrijk voor slachtoffers dat er iemand is die voor ze opkomt. Helemaal in het geval van kinderen, geldt dat. De impact daarvan is heel groot; zowel op korte termijn (leerproblemen, eenzaamheid, depressie) als op de lange termijn (problemen met eigen liefdesrelatie, post traumatische stress). Kortom: maak je je zorgen om het kind van een ander? Meld je dan bij Veilig thuis (of bel direct 0800-2000). Want het houdt niet op tot je iets doet.

Volgend bericht