Wat betaal jij voor je kind?

Zo'n mobieltje, bijvoorbeeld, kan aardig in de papieren lopen.

Kinderen zijn geweldig, maar ook best duur. Zeker als ze ouder worden, om zich heen kijken en denken: dat wil ik ook! Wat betaal jij allemaal voor je kind?

Appen en snappen, selfies maken, muziek streamen en ja, zelfs soms nog ‘ouderwets’ bellen: veel kinderen hebben al vroeg hun eigen smartphone. Hoe vroeg je daarmee begint en hoeveel je daaraan uit wil geven, bepaal je als ouder natuurlijk helemaal zelf. Wel kun je al te hoge kosten al voorkomen door je kind bijvoorbeeld een prepaid telefoon te geven, in plaats van een abonnement. Maar ook door te zorgen dat het vooral (of uitsluitend) via wifi online kan en niet zomaar aankopen via een appstore kan doen.

Betaal niet alles voor je kind

Los van letten op de kosten, kan je ook bedenke dat jij niet alles voor je kind hoeft te betalen. Een bijbaantje kan je kind al vanaf 13 jaar nemen. Dan gaat het om vakken vullen of een krantenwijk nemen. Dat is niet alleen goed voor jouw portemonnee maar ook voor die van je kind, nu en in de toekomst. Een kind leert nooit zo goed de waarde van geld als in de tijd dat ie per uur een schijntje betaald krijgt. Tijdens de week van het geld is er extra aandacht voor het geldwijs maken van kinderen. Misschien een mooi moment om het onderwerp ook aan de keukentafel te bespreken? En denk je: dat kan bij mijzelf ook nog wel wat beter? Klik hier dan gewoon nog even door.

Meer info vind je op wijzer in geldzaken. En vraag vooral ook eens aan andere ouders naar hun ervaringen! Wil je je puber in het algemeen beter met geld leren omgaan? Check dan dit artikel over geldwijze pubers.

Next Post