Groen is goed

Lekker naar buiten met (soms) onwillige kinderen.

Hoe minder groen we om ons heen hebben gekregen, des te meer ontdekken we hoe belangrijk het is voor onze eigen gezondheid en die van de kinderen. In de zomer is het er koeler en in de winter beschutter. Lijkt het je leuk iets georganiseerdst te doen met de kinderen in het groen? Dat kan!

In Nederland wordt er best veel georganiseerd op dat gebied. De Natuurscanner geeft onder andere een complete lijst van alle nationale parken in Nederland, natuurgebieden per provincie, de mooiste bossen en een overzicht van de mooiste 50 plekken in de natuur in Nederland. Niet alleen om (saai!) te wandelen, maar ook om te mountainbiken, suppen of varen. Check per natuurgebied welke activiteiten er speciaal voor kinderen zijn. Vaak zijn er ook fietsenwinkels in de buurt waar je bijvoorbeeld mountainbikes kan huren. Lang leven Google!

Nog meer groen

Natuurmonumenten heeft natuurlijk ook een overzicht van mooie plekken in Nederland. Je kunt je kind (0-12 jaar) lid maken van OERRR. Dan ontvangt hij of zij een welkomstcadeau aangesloten bij de leeftijd en je krijgt kortingen en tips voor diverse uitjes in de natuur. Je vindt hier ook een overzicht van alle bezoekerscentra die horen bij de diverse groene natuurgebieden. Het is altijd leuk om daar met kinderen een bezoek te brengen en meer te weten te komen over die specifieke plek. In sommige gevallen kan je ook wandelingen doen met een boswachter die de kinderen meer verteld over de natuur en de beesten die er in het wild leven. Tot slot, want je slaat straks groen uit, ook op de site van IVN Natuureducatie vind je diverse educatieve natuuruitstapjes per provincie. Check hier de mogelijkheden in jouw provincie. Wil je nog meer groen? Je kunt er een weekendje weg van maken? Op diverse plekken zijn hele leuke huisjes in de natuur te huren.

Check ook onderstaande video om het ‘groen is goed’ gevoel te krijgen.

Plant een Boom

Juist als je vader of moeder bent, raak je je meer bewust van een gezonde leefomgeving. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor thuis maar ook voor school of de kinderopvang. Groen is goed. Om het bewustzijn ten aanzien van een groene schoolomgeving te vergroten wordt jaarlijks de nationale boomfeestdag gevierd. Check de activiteiten en kijk of de school of opvang van jouw kind ook mee doet! Los van die ene dag in het jaar, wist je dat op een hete zomerdag het in een bos wel vijf graden koeler kan zijn. Neem op een hete zomerdag dus eens een bosbad met de kinderen in plaats van een duik in het (overvolle) zwembad. Veel plezier!

Next Post