Wie kan je bellen?

Als ouder loop je tegen dingen aan, heb je vragen of wil je gewoon stoom afblazen. Speciaal voor ouders en kinderen/ jongeren zijn er nu verschillende telefoonnummers die je kan bellen. Wij hebben ze even voor het gemak op een rijtje gezet.

Hulplijnen voor kinderen en jongeren en studenten

JongerenHulpOnline

Op JongerenHulpOnline.nl kan je alle hulplijnen voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen vinden in 1 overzicht. Van vragen over seks, mentale gezondheid, pesten, liefdesverdriet, LHBTI of eenzaamheid. Er is veel hulp! Je helpt je kind door het hem of haar erop te wijzen. Dan kunnen ze zelf of samen met jou een kijkje nemen.

Hulplijnen voor ouders

Mind

Heb je behoefte hebben aan een luisterend oor of een goed gesprek of voel je je somber of depressief? Je mag voor alles bellen, chatten, mailen of appen naar Mind.

Oudertelefoon

De Oudertelefoon is er voor ouders. Opvoeden is een uitdagende taak. Het is heel normaal dat het soms kan voelen alsof het te veel wordt. Je kunt anoniem contact opnemen via telefoon en chat om hierover te praten.

Ouders & Onderwijs

Voor al je vragen over onderwijs, kan je terecht bij Ouders & Onderwijs. Ze hebben een handige helpdesk en veel expertise.

Vereniging Balans

Heeft jouw kind wat extra steun nodig op school? Kan jij wat advies gebruiken? Check de advieslijn van Balans.

Ouderchat van de Groeigids

De ouderchat van de groeigids van de GGD is handig voor allerlei praktische vragen; Groeit mijn kind goed? Wat kan ik doen als mijn kind gepest wordt? Hoe lang mag mijn kind gamen? Stel ze vooral!

Vragen over de Kinderopvang?

Heb jij vragen over de kinderopvang? Stel ze op het spreekuur van BOinK.

113 zelfmoordpreventie

Eerste hulp bij levenspijn, voor mensen die denken aan zelfdoding.

  • Bereikbaar via: 113 en Chat
  • Van/tot: 24 uur per dag – Chat 08:30/22:30 uur

AKJ

Wanneer jij vragen of klachten hebt over jeugdhulp óf wanneer je advies wilt, dan kan je terecht bij AKJ.

Missen we er nog een nummer?

Heb jij goede ervaringen met andere nummers? Laat het ons dan weten, dan passen we het aan en hebben andere ouders er ook wat aan.

Volgend bericht